2012. december 2., vasárnap

Gyors és finom recept kurkumával


Sok hasonló november 8-11. fiatalító és frissítő 3 napunkon. Dr Horner 32 pontos rák megelőző és gyógyító programja a Karos Wellness Spa**** Hotelban. Mazdaznan mirígy stimuláló, Aviva medence és gátizomerősítő gyakorlatok, Gyűrűsizom technikák, és egy természetes body scrub készítése, amit aztán a 3 napban szabadon használhatunk a szaunákban és gőzben.3nap, két éjszaka büfés reggeli és vacsora, laksztályos elhelyezés - az első 20 jelentkezőnek 34,900Ft.  
info@nonoage.com vagy +36 30 212 2100.




Egy rettentő finom, gyorsan elkészíthető (10 perc) lugosító recept kurkumával.
Ez a kedvencünk a kislányommal.

POHA


Hozzávalók
1 nagy hagyma kis kockákra vágva
1-3 zöld csili -kihagyható
2-3 közepes krumpli kis kockákra vágva
500gr rizspehely
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál kurkuma
7 curry levél
3-4 kanál olaj vagy ghee
1 citrom

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Mikor meleg, pirítsuk meg benne kissé a köménymagot, a curry levelet és ha kívánjuk a csilit. A pirítás tompítja a csili erejét, és minél nagyobb darabban hagyjuk, annál kevésbé lesz csípős tőle az étel. A curry levéltől finomabb lesz az egész, de ha nem lehet hozzájutni, hagyjuk ki. Nincs ami helyettesítené. Mielőtt a fűyzerek égni kezdenének, adjuk hozzá a hagymát, és sózzuk meg. A hagymát csak picit puhítjuk, nem pirítjuk magyar módra aranyszínűre. HA már puha, hozzáadjuk a krumplit, és fedő alatt azt is megpuhítjuk. Ezalatt a rizspelyhet szitában megmossuk úgy, hogy mindenhol érje víz, de lefollyon róla. Mikor a krumpli megpuhult, hozzáöntjuk a kissé nedves rizspelyhet. Ha hamar megkeményedik, spricceljünk rá kézzel vizet, hogy mindenhol egyenletesen érje. A cél, hogy ne ragadjon össze a rizspehely, mégis megfőjön. 5-10 percen belül megfő. Mielőtt kikapcsolnánk alatta a tüzet rászórjuk a kurkumát, és elkeverjük, hogy egyenletesen sárga legyen az egész étel. Ekkor fél citromot spricceljübk még rá egyenletesen elosztva mindenhova. Tálaláshoz lehet még citromot kirakni, hogy egéyni ízlés szerint ízesíthető legyen.